Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Φίλες και φίλοι ,υπάρχουν φορές που λίγο πολύ όλοι μας θα έχουμε αναρωτηθεί ..γιατι να δινουμε πανελλήνιες ? γιατι θα πρέπει να περνάμε όλο αυτό το βασανιστήριο φροντιστηρίου σχολείου??γιατί να πρέπει ν'αποφασίσουμε στα 17μας και να παρουμε τη ζωη στα χέρια μας ? είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μια τετοίου είδους απόφαση?είναι αξιόπιστο όλο αυτό το σύστημα ή είναι μια ακόμη κομπίνα για να οικονομίσουν κάποιοι και μια ακόμη κατάσταση που θα έχει απόροια  ν' αυξηθεί το άνχος των υποψηφίων??
Θεωρώ πως τα παραπάνω αν όχι όλα κάποια απ' αυτά αποτελούν  το προβληματισμό κάθε υποψηφίου που θα πρέπει να περάσει απ' αυτό το στάδιο με την είσοδο του στην 3η και τελευταία τάξη του λυκείου..
Στη συγκεκριμένη περίοδο όλοι οι υποψήφιοι μπένουν σ' ένα πιο έντονο πρόγραμμα μ' αυξημένες τις ώρες διαβάσματος και τις ώρες μαθηματών σε φροντιστήρια με σύνεπεια τη  μειώση του χρόνου ξεκούρασης ...μείωση στον διάστημα του ύπνου...επίσης παρατηρείται οτι εξαιτίας του αυξημένου άνχους καταλήγουν ν 'αποκτούν πρόβληματα υγείας και να χάνουν την όρεξη τους ....Άραγε αξίζει όλη αυτή η πίεση κατώ από την οποία βρίσκονται και δρούν???...
Σίγουρα τίποτα στη ζωή μας δεν έρχεται τυχαία και τίποτα δεν μας χαρίζεται αν εμέις οι ίδιοι δε το κηνυγήσουμε και δε παλέψουμε γι' αυτό... με όλα τα εφόδια που έχουμε στη διάθεσή μας και αρχής γενομένης απο τις ικανότητες και τις δεξιοτητές που έχει ο καθένας αλλά πάνω απ'όλα την αγάπη και την διάθεση γι'αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε...διότι ο δρόμος της ζωής δεν είναι  στρωμένος απο δάφνες και ροδοπέταλα..
Όμώς τίποτα δε κρίνεται και δε σταματάει σε μια δύωρη εξέταση όπως ειναι οι εξετάσεις των πανελληνιών....γιατί παρατηρείται ότι άτομα που έχουν χύσει πολυ ιδρώτα στα θράνια και έχουν περάσει ατέλιωτες ώρες στα φροντιστήρια λόγω ενός παράγοντα να μην τα πηγένουν οπώς θα έπρεπε με βάση όλο το κόπο και την προτιμασιά που εχουν κανει..και άτομα τα οποία είναι πιο χαλαρά να πέρνανε σε σχολές....αυτό δεν συνεπάγεται ούτε οτί οι μεν είναι πιο έξυπνοι ούτε οτι οι δε  πιο χαζοί .Πιστεύω πως το ζουμί της υπόθεσης είναι κρυμμένο αλλού....
Ας σταματήσουν λοιπόν τόσο τα μεσα μαζικης εποικοινωνιας ...οσο και οι διάφοροι παράγοντες που επιμηκύνουν την διάσταση του θέματος δίοτι μόνο άνχος προκαλούνε...και θα πρέπει να καταλάβουν ότι το νύμα της ζωής δε κρέμεται στο σχοινί των πανελληνίων και δε τελιώνει η ζώη μας σε μια τέτοιου είδους αποτύχια...δίοτι η ζωή είναι ποτάμι που κυλά και αν ξέρεις να κολυμπάς δε θα βουλιάξεις ποτέ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου